"Lluitant per un nou Centre de Salut". Per David Adell

centre

Com cada any, ens plena de tristesa haver d'escriure que el nostre Carnaval ha arribat al seu fi i que sa Majestat Carnestoltes a hores d'ara ja no és res més que un muntet de cendra. Però també hem de dir que la vida ha continuat durant aquesta setmana, mentre la majoria dels vinarossencs estàvem o pensaven en disfresses i la festa.

 

Precisament ha sigut el dijous "del pijama" quan l'alcalde Enric Pla va anunciar en roda de premsa que Vinaròs a donat un pas endavant perquè la construcció del segon Centre de Salut siga prompte una realitat. Sens dubte una ciutat de prop de trenta mil habitants, que es multipliquen a l'estiu, mereix sense perdre més temps un segon ambulatori per poder descongestionar el també abandonat hospital comarcal i donar-nos l'assistència sanitària que els ciutadans paguem i mereixem.

 

El pas al qual ens referim, la urbanització i posterior cessió a la Generalitat de la parcel·la on anirà el nou edifici, no ha sigut una feina gens fàcil; de fet cap equip de govern anterior ha sigut capaç d'aconseguir-ho. I no han sigut capaços perquè com sabem tots, als plans urbanístics i PAI's durant anteriors legislatures els podríem definir com una "merienda de gent de color" que els vinarossencs encara estem pagant a hores d'ara.

 

Ha sigut gràcies al treball de l'actual Govern Municipal que s'ha pogut desbloquejar la situació i avançar en la creació del projecte, incloses totes les gestions corresponents per a la indemnització dels propietaris afectats per les expropiacions, en especial del taller mecànic que existia en la parcel·la.

 

Sabem que aquesta és el deure d'un alcalde i els seus regidors; el de treballar per solucionar els problemes que vagen sortint durant el seu manament. Però el que ja no és una obligació és callar a l'hora d'explicar als veïns com uns anteriors projectes urbanístics totalment contraris als interessos dels vinarossencs, estan fent que uns serveis públics que des de Som Vinaròs considerem indispensables, costen el doble de feina d'aconseguir per culpa de la vella política al nostre poble.