Diariet TSV: "Els pressupostos del poble", per Hugo Romero

Hugo Romero regidor ajuntament vinaros pressupostos participatius

La principal raó per la qual la gent de Som Vinaròs vam fer el pas de presentar-nos a les eleccions municipals del 2015 va ser el convenciment de que, per governar bé un ajuntament és imprescindible la participació ciutadana. Una altra raó de pes, que sabem vosaltres compartiu, va ser la d’acabar amb la rància i degradada política del País Valencià; hem patit vint anys de desgovern i d’activitats il·lícites que ara els jutjats i la Guàrdia Civil certifiquen: són certes.

 

La realitat. Una vegada dintre el consistori hem pogut veure una realitat difícil de gestionar: unes lleis de règim local de fa quaranta anys, una llei Montoro que no permet gastar un euro de superàvit fora del pressupost inicial, mil i una dificultats amb que l’Estat atura la possibilitat de realitzar referèndums ciutadans, i un llarg etcètera ens deixa ben clar que, mentre no canviem la legislació a Madrid, no és senzill dur a terme una política de participació ciutadana com cal.

 

Tot i així, amb el reduït espai de maniobra del que disposem, els regidors de Som Vinaròs fem, i seguirem fent, reunions veïnals, les portes de les regidories són obertes a tots els vinarossencs, volem que us sentiu part d’aquest govern municipal que és el vostre, la nostra feina és representar-vos.    

 

Per això, un dels punts de la nostra legislatura, del qual ens sentim molt satisfets, és el dels Pressupostos Participatius. En la seva 2ª edició, els ciutadans heu aportat més de 50 idees que, després de ser votades pel poble i analitzades pels tècnics de l’ajuntament, s’han condensat en 20, escollides per vosaltres, els vinarossencs. Recordeu! arriba la recta final, fins el 28 de gener teniu temps per decidir en què s’han d’invertir els 200.000 euros pressupostats aquest any per a aquest fi.

 

Volem que aquesta participació siga una de les espurnes que encenga la flama d’un futur on els vinarossencs exigiu als vostres representants ser part activa de la política municipal. No volem, i ho sabeu, ciutadans que sigan simples números d’interès només cada quatre anys, quan toca anar a votar.

 

Per acabar, no ens anirem sense desitjar que aquest any faça bona hora perquè els vinarossencs puguem muntar a la nostra Ermita de la Misericòrdia, a honrar i gaudir del nostre patró, Sant Sebastià, com sempre hem fet. Cultivar les tradicions és mantenir la identitat!

 

Hugo Romero