"De fora vindran, que bons ens faran". Per David Adell

corredor mediterràni

Aquest dissabte passat es va celebrar al saló d'actes del Vinalab un acte reivindicatiu per analitzar el present i futur del Corredor Mediterrani. Sí, a eixe edifici del Vinalab abandonat per totes les anteriors legislatures i rescatat per la regidoria de Participació i Noves Tecnologies, per a l'ús i gaudi dels nostres emprenedors i de tots els vinarossencs.

 

Amb l'espai abarrotat i la presència de representants empresarials, sindicals i polítics de les províncies de Castelló i Tarragona, l'alcalde de Vinaròs Enric Pla va tornar a recordar immemorial l'oblit que les nostres terres han patit des de la capital del Regne. El que des de Madrid s'haja només arribat a pensar a aixecar un corredor mediterrani que no passe per les nostres comarques, deixa molt a les clares el respecte i la consideració que ens han tingut fins ara els nostres governants centrals.

 

Sens dubte que des del moment que un Partit Popular totalment centralista i només interessat en el seu profit ha sigut per fi desallotjat del govern estatal, hem aconseguit grans objectius com ara una millor comunicació ferroviària o les pròximes actuacions de regeneració de les nostres costes. Els vinarossencs encara recordem com després del gran temporal d'ara fa un parell d'anys, el ministre de torn de l'inefable Mariano Rajoy va deixar clar que l'estat del litoral de Vinaròs era magnífic. Magníficament preparat per enderrocar-se de cap a la mar com va ocórrer a les últimes aiguades, clar.

 

Obtenir totes aquestes metes, no és per a la gent de Som Vinaròs un motiu per penjar-se medalles i voler sortir corrents a explicar-ho en rodes de premsa. De fet, ens costa sortir a fer-ho. Treballar per Vinaròs, per la seua millora i la de la seua gent, és la nostra obligació com a gestors elegits pels nostres veïns. Demanar, exigir i no casar-nos amb cap polític provincial, autonòmic o estatal és la nostra manera de fer-ho. Però segons diuen alguns ara, estem esglaiats perquè polítics locals que en l'anterior legislatura l'únic que van aconseguir per al nostre poble van ser moltes baranes d'acer inoxidable, carrers mal acabats o places que només serveixen perquè les sargantanes prenguen el sol, vénen a salvar-nos d'un suposat desastre que han sigut aquests últims tres anys i mig per als vinarossencs.

 

Estarem atents a què ens donen més dades per poder comparar la nostra feina amb la seua.