Ara pareix que sí, tenim N-340! Per Jan Valls

jan valls i enric

Que a l'antiga carretera nacional 340 li fa falta un nou asfaltat en alguns punts, és una cosa que podem apreciar tots els vinarossencs que la utilitzem contínuament per desplaçar-nos. Però encara que és una de les necessitats més vistoses i urgents d'aquesta via, en la reunió que vam tenir aquesta setmana passada amb les administracions responsables ara per ara del seu manteniment, l'Ajuntament de Vinaròs mitjançant el seu alcalde i el seu regidor d'urbanisme van ficar damunt de la taula moltes altres reivindicacions.

 

Unes quantes de les principals van ser, a més del reasfaltat: punts d'enllumenat a les rotondes ara existents, renovació de les senyalitzacions de trànsit i millora del drenatge d'aigües pluvials. Recordem, sense anar més lluny, com durant l'últim episodi de gota freda la intersecció amb la carretera de Morella es va desbordar i va acabar provocant problemes que no ens faria goig que es tornaren a repetir.

 

Durant tota la legislatura que Tots i Totes Som Vinaròs porta governant, aquestes demandes han sigut presentades una vegada darrere l'altra als polítics que des de Madrid enviaven a parlar amb nosaltres. Però aquesta última vegada hi ha hagut una diferència; no és el Partit Popular qui teníem endavant, sinó a unes altres persones més interessades amb les necessitats del nostre poble. Raó per la qual en aquesta ocasió sí que s'ho han pres seriosament i tenim xifres de quant costaria adequar tota la via; estem parlant de sis-cents mil euros que l'Estat estaria disposat a pressupostar durant aquest any que ve.

 

Arribats a aquest punt, l'Ajuntament estaria preparat per a acceptar la cessió de la carretera i que passara a titularitat municipal. A condició que, i això és irrenunciable, totes les millores exigides apareguen reflectides als Pressuposts Generals de l'Estat junt amb les obres de millora licitades.

 

Volem la carretera per convertir-la en l'eix de circumval·lació que Vinaròs requereix, clar que sí. Però no estem disposats al fet que els vinarossencs hàgem de pagar de la nostra butxaca quasi un milió d'euros, per deixar-la en un estat d'ús òptim a l'hora de rebre-la. L'època en què les grans obres públiques eren la primera opció d'aquest ajuntament, fa temps que s'ha acabat.